Vereenvoudig uw processen, vereenvoudig uw organisatie, vereenvoudig uw bouwbedrijf door LEAN & Innovatieve Arbeidsorganisatie.

Gebaseerd op de Lean filosofie werken wij reeds jaren aan het optimaliseren van waardeketens en aan rendementsverbetering in bedrijfsprocessen. Deze expertise gecombineerd met Innovatieve arbeidstechnieken zorgen ervoor dat wij u kunnen helpen met het vereenvoudigen van uw processen en organisatie.


shutterstock_526166827.jpg

HOE WERKEN WIJ

No-nonsense, wij gaan met u en uw medewerkers op de werkvloer of het terrein om samen te kijken waar en hoe het eenvoudiger kan.

pexels-photo-416405.jpeg

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking zodat wij samen kunnen kijken hoe wij u kunnen ondersteunen bij het vereenvoudigen van uw processen en organisatie."THERE IS A WAY TO SIMPLIFY, LET'S FIND IT."

Met VIISITEAM® zorgen wij samen met u dat uw organisatie efficiënter wordt met respect voor de kwaliteit van de arbeid. Dit doen we door ieder product, proces en organisatie zo eenvoudig en pragmatisch mogelijk te maken. Hiervoor gebruiken we steeds het reeds intern aanwezig potentieel. 

Door de ontwikkeling van eigen concepten en tools slagen wij er steeds in om Lean en IAO in een perfecte combinatie en balans toe te passen. Dit mét meetbare resultaten voor uw organisatie.


 

Enkele voorbeelden van uitdagingen waar wij uw bouwbedrijf bij kunnen helpen.

 
 

HOOG VERLOOP

Door het hoge verloop binnen de sector kan het vaak een uitdaging zijn om goede medewerkers te vinden, te behouden en op te leiden. In vele gevallen helpt de implementatie van autonome teams. Door de uitwerking en implementatie van deze teams is men instaat jongeren en oudere medewerkers samen in te zetten en door een hogere waardering langer te behouden.

shutterstock_228904657.jpg

PROJECTMATIGE ACTIVITEITEN

Uw sector is in veel gevallen een projectmatige activiteit met vele verschuivingen, en het is vaak moeilijk om verschillende partijen netjes na elkaar in de juiste volgorde on-site te brengen. Het (zelf)regelend vermogen van teams om afspraken te maken, materialen en materieel te reserveren, enz... reduceert de planningstijden en het aantal misverstanden.

shutterstock_190197710.jpg

VERSCHILLENDE AANNEMERS OP ÉÉN WERF

Verschillende aannemers op eenzelfde werf beschikken vaak niet over dezelfde informatie, werken niet conform afspraken of nemen beslissingen die nadelig zijn voor andere partijen. Dat leidt quasi altijd tot nazorg, dingen tweemaal doen, aanpassingen uitvoeren, vertragen, en uiteindelijk discussies met de klant. Viisiteam kan “autonome netwerken” ontwikkelen waarbij het overleg en coördinatie on-site veel doelgerichter en klantgerichter kan gebeuren. Het reduceren van rework leidt tot een lagere footprint, maar ook tot hogere marges. 

Rework Bouw.jpg

WAT

Gebaseerd op de Lean filosofie werkt VIISITEAM® reeds jaren aan het optimaliseren van waardeketens en aan rendementsverbetering in bedrijfsprocessen. Innovatieve Arbeidsorganisatie (IAO) biedt wetenschappelijk ondersteunde modellen die ook effectief toepasbaar zijn in de praktijk. De IAO-methodologie wordt toegepast om de gerealiseerde resultaten te borgen en de drijfveer voor verdere verbetering te injecteren in het DNA van de organisatie.

 

HOE

Ieder project start vanuit een current state analyse waar het huidige proces en/of de huidige organisatie in kaart gebracht wordt. Gebaseerd op deze analyse is het mogelijk om u als organisatie voor aanvang van een groter project een duidelijk overzicht van de te verwachten investering en return on investment te bezorgen.

 

INHOUD

Lean

Innovatieve arbeidsorganisatie

Project management

Quick Response Manufacturing

Innovatie

Change management

Human behaviour

 

WAAROM

Wanneer u samenwerkt met VIISITEAM® weet u dat u een team met cross-sectorale kennis aanspreekt dewelke u niet een puur theoretische case zal bezorgen. Samen met uw organisatie worden de duidelijke wins in kaart gebracht en afhankelijk van de noden van uw organisatie wordt u begeleid met de implementatie zodat de vooropgestelde resultaten gegarandeerd zijn.

 

Wij geloven dat ieder project succesvol is wanneer u als organisatie nadien ook effectief alleen verder kan als er ook een duidelijk kennisoverdracht is. Binnen de VIISITEAM® Academy zorgen wij er dan ook voor dat uw medewerkers de nodige kennis opdoen om de gerealiseerde resultaten te blijven borgen en zelfs te versterken. Uiteraard bieden wij waar nodig steeds de optie voor kruispuntbegeleiding waar u op kernmomenten in uw traject kan spiegelen met één van onze ervaren simplifiers.

 

INVESTERING

Voor onze projecten gaat u niet onmiddellijk een vast contract aan voor het hele project. Bij aanvang van iedere investering maken wij een overeenkomst voor de eerste analyse zodat u duidelijk weet wat de totale investering en de te verwachten return voor uw organisatie zal zijn. Eenmaal wij beiden het eens zijn dat de investering de terugverdienfactor verantwoordt wordt er verder gegaan met het contract. Op deze manier leert u de VIISITEAM® manier van werken eerst kennen en kunnen wij u vooraf duidelijk de terugverdienfactor garanderen.label-erkend-dienstverlener-kmo-portefeuille (2).gif

Voor deze investering kan u tot 40% beroep doen op de KMO-portefeuille.


shutterstock_127966451_150px.jpg

Groei uw bouwbedrijf en vastgoedprojecten door het grondig verstaan van uw klanten, de markt en door de uitwerking van een duurzame groeistrategie.

Meer info...


Trusted by


POPULAIRE TREFWOORDEN

Lean, Innovatieve Arbeidsorganisatie, Vereenvoudigen, Processen, Organisatie, Lean Manufacturing, Six Sigma, 5S, Lean Startup, Productieproces, Bedrijfsproces, Value Stream Mapping, Kwaliteitsmanagement, Project Management, Quick Response Manufacturing, QRM, Innovatie, Change Management, Human behaviour, Belbin, Veranderingsmanagement, Borging, Advies, Projecten, Implementatie, Vereenvoudigers, Samenwerking, Zelfsturende Teams,Kennis, Ervaring, Wendbaarheid, Efficiëntie, Product, Proces, Organisatie, Vereenvoudiging, IAO, Optimaliseren, Waardeketens, Bedrijfsprocessen, Productieprocessen, Current State, Future State, Bouw, Bouwbedrijf, Construction, Bouwsector.